Veilig betalenNieuw
Beoordelingen
Gemiddeld cijfer : 9.03

gehoorbeschermingvoorkinderen.nl 9.03 (uit: 10)
Totaal: 60
60 van 5 sterren!


Gehoorbescherming Baby's

Onder ‘Baby’ verstaan wij kinderen van 0 tot ongeveer 1 jaar. Om heel duidelijk te zijn: wij zijn zelf niet medisch onderlegd en al onze adviezen zijn op basis van verzamelde informatie en onze ervaring. Het gebruik van gehoorbeschermers, zeker bij kinderen, zijn voor uw eigen risico en gebruiksaanwijzingen meegeleverd dienen altijd gevolgd te worden.

Echter, wij kunnen wel aangeven dat het gehoor van uw kind ontzettend belangrijk is. Kinderen die niet goed kunnen horen, krijgen later vaak ook moeite met spreken en met het leren van taal. Niet goed kunnen horen en praten belemmert je kind in de omgang met andere kinderen!

U bent als volwassene verantwoordelijk voor het gehoor van uw kind en dat begint al vanaf dat uw kindje in de babytijd zit!

 

Oorkappen Baby's

Dit zijn de enige echte gehoorbeschermers voor baby's in ons assortiment. Deze Em's 4 Kids oorkappen beschermen de oren van de baby in luidruchtige ruimtes zoals bij concerten, festivals, Oud en Nieuw en andere luidruchtige omgevingen.
 

Oorkappen Baby

De speciale band zorgt ervoor dat de gehoorbeschermers op hun plaats blijven en dat de druk gelijkmatig over het hoofd wordt verdeeld. De band is verkrijgbaar in 2 verschillende maten: Small (0-6 maanden) en Medium (6-18 maanden). Wij hebben de volgende kleuren banden in ons assortiment: camouflage, blauw met witte ruit, rood met witte ruit, roze met witte stippen en bloemetjes.

 

Oordopjes Baby's

Oordopjes lenen zich niet voor kleine kinderen, mede door het gevaar dat de kleine dopjes, wanneer ze uit de oren vallen of worden gepeuterd, kunnen worden ingeslikt.

Wilt u toch perse oordoppen gebruiken dan adviseren wij de Mack's voor kinderen of de Get Plugged zwemoordoppen in combinatie met een Mack's EarBand. Deze houden de oordopjes redelijk op de plaats en door de combinatie is de hoeveelheid vocht in de buitenste gehoorgang van uw baby minimaal na het zwemmen of douchen.

 

Tips voor gehoorbescherming baby's

Tip: Koop geen speelgoed met harde geluiden. Houd er rekening mee dat kleine kinderen snel geneigd zijn om speelgoed waar geluid uit komt (bijvoorbeeld in de vorm van een telefoon) tegen hun oor te houden.

 

Gehoorschade is blijvend

Het lijkt misschien zo dat wij als volwassenen "wennen" aan harde muziek, maar dat is helaas niet het geval. Nog sterker, gehoorbeschadiging treedt al op wanneer je het gevoel hebt dat je begint te wennen aan harde muziek.

En bij baby's geldt hetzelfde als bij volwassenen: het gehoor kan zichzelf niet repareren dus gehoorschade is blijvend. Ga verantwoordelijk om met geluid en uw kinderen.

 

Beschadiging

Ons gehoororgaan kan beschadigd raken door lawaai. Hierbij zijn zowel de duur als de intensiteit van het geluidssignaal maatgevend voor de schade die ontstaat. Dat betekent dat zowel korte blootstelling aan geluiden met zeer hoge intensiteiten als langdurige blootstelling aan geluiden met lagere (maar toch harde) intensiteiten (al bij 80 dBA) het gehoor kunnen beschadigen.

De schadelijkheid van geluid wordt vaak onderschat. Dit komt omdat we een verdubbeling van de de geluidsenergie niet als zodanig waarnemen. Terwijl de geluidsenergie verdubbelt bij elke toename van 3 dB, ervaren onze hersenen pas een verdubbeling bij een toename van 10 dB. Er is dus een discrepantie tussen wat er werkelijk gebeurt in onze omgeving en wat we waarnemen.

(bron: oorzaken.nl)

 

Dreumes gehoor

 

 

Volgende