Veilig betalenNieuw
CoolKid! Oorkap
€ 16.95
Beoordelingen
Gemiddeld cijfer : 9.03

gehoorbeschermingvoorkinderen.nl 9.03 (uit: 10)
Totaal: 60
60 van 5 sterren!


Gehoorbeschadiging

Ons gehoororgaan kan beschadigd raken door lawaai. Hierbij zijn zowel de duur als de intensiteit van het geluidssignaal maatgevend voor de schade die ontstaat. Dat betekent dat zowel korte blootstelling aan geluiden met zeer hoge intensiteiten als langdurige blootstelling aan geluiden met lagere (maar toch harde) intensiteiten (al bij 80 dBA) het gehoor kunnen beschadigen.

 

Schadelijkheid

De schadelijkheid van geluid wordt vaak onderschat. Dit komt omdat we een verdubbeling van de de geluidsenergie niet als zodanig waarnemen. Terwijl de geluidsenergie verdubbelt bij elke toename van 3 dB, ervaren onze hersenen pas een verdubbeling bij een toename van 10 dB. Er is dus een discrepantie tussen wat er werkelijk gebeurt in onze omgeving en wat we waarnemen.

 

Lawaai en gezondheid

Lawaai kan ook invloed hebben op onze gezondheid. Zo is uit onderzoek naar voren gekomen dat werknemers die gedurende enige jaren in lawaai werkten een significant hogere bloeddruk hebben en ook afwijkingen in het hartritme en in de bloedsamenstelling hebben.

 

Soorten gehoorbeschermers


 Er zijn verschillende soorten gehoorbeschermers op de markt:

  • schuimproppen die het geluid met 5-15 dB verminderen
  • individueel aangemeten oordoppen verminderen: 5 - 30 dB
  • oorkappen die het geluid met 15-25 dB verminderen

(bron: oorzaak.nl)

Volgende