Veilig betalenNieuw
10 X Jippies XL extra dempend - Schoolpakket
€ 232.94     € 204.00
Beoordelingen
Gemiddeld cijfer : 9.03

gehoorbeschermingvoorkinderen.nl 9.03 (uit: 10)
Totaal: 60
60 van 5 sterren!


Autismespectrumstoornis (ASS)

Bij kinderen met een Autismespectrumstoornis (ASS) komt vaak hypo- en/of hypergevoeligheid voor. Kinderen met ASS hebben soms een constant gevecht tegen overprikkeling.

In drukke omgevingen (bijvoorbeeld een schoolklas) kan het voor een kind met autisme helpen om gehoorbescherming te dragen om de auditieve prikkels die zij zo sterk binnen krijgen te reduceren. Steeds meer scholen gebruiken oorkappen in de klas voor kinderen met autisme of concentratieproblemen.

Nathalie van Kordelaar heeft enkele van haar eigen patienten gevraagd om hun ervaringen op te schrijven van het gebruik van oorkappen. Haar patienten met vormen van ASS gebruiken vaak de Peltor Optime III oorkap. Uiteraard zijn de namen hieronder fictief.


Ervaringen van kinderen:

  • Daan 10 jaar:

    'Ik kwam altijd erg moe uit school. Ik had last van alle geluiden en stemmen in de klas. Die moeheid is met de koptelefoon wel minder geworden. Ook voor mijn concentratie werkt de koptelefoon goed. Ik heb ander werk dan de andere kinderen in mijn klas en werd steeds afgeleid van instructie van de juf die niet voor mij was bedoeld of overleg van kinderen uit mijn tafelgroep over werk dat ik niet aan het doen was. Als ik de koptelefoon draag, hoor ik dit niet allemaal en kan ik mij beter concentreren op mijn eigen werk. Ik heb mijn werk nu ook vaker af'.

 

  • Pheline 9 jaar:

    'Ik had altijd last van het geluid van de beamer en stoelen die weg werden geschoven. Hier heb ik nu minder last van. Ik kan mij beter concentreren'.

 

  • Isa 8 jaar:

    'Het lijkt wel of kinderen mij ook minder storen als ik mijn koptelefoon op heb. Dan zien ze denk ik dat ik niet gestoord wil worden'.
 

Onze Expert

"Onze Expert" op het gebied van Autismespectrumstoornissen is Nathalie van Kordelaar, orthopedagoog. Zij heeft een eigen praktijk (incontexto.nl) en werkt met ons samen om de juiste informatie te voorzien aan scholen om kinderen te helpen de lasten van ASS te verlichten door middel van het gebruik van oorkappen. Zij is ook initiatiefnemer van de webshop www.allesrondomautisme.nl  

oorkappen

Concentratieproblemen

Er wordt vanuit de overheid steeds vaker onderkend dat er een groot aantal leerlingen snel afgeleid zijn door geluiden in de klas. Om deze kinderen te leren concentreren of simpelweg een rustig moment in te bouwen worden regelmatig oorkappen gebruikt. Zeker kinderen met vormen van ASS hebben vaak hun eigen kap bijvoorbeeld aan de stoel hangen. Zoals Isa hierboven zegt: 'dan zien andere kinderen denk ik dat ik niet gestoord wil worden'.

 

Offerte

U kunt bij ons ook gewoon een offerte opvragen en wij kunnen grotere hoeveelheden oorkappen (zeg vanaf een stuk of 4) heel eenvoudig op factuur leveren. Wij leveren de genoemde oorkappen altijd uit eigen voorraad.

Volgende